Így léphetsz be a luxusórák világába!

Sokan szeretnénk  luxus márkákat hordani a csuklónkon ám ez nem olcsó mulatság de ha van is egy adott órára pénzünk akkor is a "várólista" igencsak hosszas a "szürkepiacon" pedig hatalmas prémiumot kell fizetni a mainstream márkákért.  Ezért arra gondoltam, hogy én is megkeresem a nagy márkák belépő modelljeit. Így megszületett a saját listám. (Ezt az ötletet a watchfindertől nethuszárkodtam. Itt tudod megnézni a videót ami insprálta ezt.)

 

1. Rolex

 

A Rolex belépő modellje az Oyster Perpetual amit a 3230-as szerkezet hajt. Ez a legolcsóbb új Rolex amit most kapni lehet(ne). Az Oyster Perpetual csak acél tokban érhető el, nem mutat dátumot (datejust) vagy napot (day-date) csak egy egyszerű letisztult céltudatos óra ami mindíg pontos.

Introducing: The Rolex Oyster Perpetual 36 With New Colorful Dials -  Hodinkee Szerencsénkre újonnan már több színben is elérhető a számlap mint a standard fekete vagy kék. Citromsárga, Piros, Rózsaszín és Tiffany kék is egy limitált darabszámig kapható volt de a zöld, ezüst, kék és fekete még mindíg elérhető. A bukataó ebben az, hogy az óra 6 750 € vagyis kb. 2 millió 600 ezer forint ezért én a vintage úton indulnék el így olyan órák is szóba jöhetnek mint a mára a gyártósorról kivont Oyster Perpetual Date vagy akár az Oyster Percision sőt egy vintage Air King is akadhat egy kis keresés után. 

 

2. Cartier

A Cartier esetében több modell is a másodpiacon jelentősen olcsóbban érhető el de a leglogikusabb választás mégis a Cartier Tank és a Santos, ha viszont szeretnénk eltérni a tömegtől akkor a Ballon Bleu vagy a Drive de Cartier (Will Smith híres Chris Rock pofozós jelenetéből is ismerhetjük) is alternatívaként szolgálhat.  

(Kép: Wrist Enthusiast)

Will Smith's Watch Collection - From Rolex to Audemars Piguet — Wrist  Enthusiast

 

3. JLC

Introduction to the Jaeger-LeCoultre Reverso Classic LargeA legjobb választás az ikonikus Reverso amit lovaspolo játékosoknak terveztek. Ahogy a neve is sugallja az órát a tokban meg lehet fordítani így nem karcolódik össze a kristályüveg játék közben. Az idők során sokak kedvncévé vált a Reverso, egy nagyobb hétköznapibb rétegnek is ezért Jaeger-LeCoultre több variációt is piacra dobott illetve több komplikációval is meg lett spékelve például van "double face" változat is ahol ha megfordítjuk az órát a másik oldalán is egy számlapot találunk. De arra az esetre ha nem jönnének be a négyzetes órák akkor a Master Control vagy Master Compressorra érdemes odafigyelni.

 

4. Hublot

Big Bang Original Steel 44 mm | Hublot HUA márka ami sok visszhanggal jár. A Hublot egy kifejezetten megosztó márka sokan szeretik, sokan viszont teljesen elutasítják de mindenkinek megvan az érve, hogy miért vagy miért nem szereti. Ha te azon emberek táborába tartozol akik szerint a Hublotnak van helye az óravilágban akkor a legjobb kezdő löketet a Classic Fusion vagy Big Bang adja. A Big Bang és Classic Fusion a Hublot 2008-ban debütáló modelljei voltak ami a mai napig a márka egyik legtöbbet eladott órái közé tartoznak.

 (Kép: Hublot)

 

5. Tag Heuer

A Tag Heuert a Forma 1 reklámjaiból is ismerhetjük. 1860-ban indult Uhrenmanufaktur Heuer AG néven svájcban Edouard Heuer vezetésével. 1985-ben a TAG csoport megvette a cég nagy részét és a két név összeolvadásából született a ma ismert TAG Heuer. 1999-ben a Francia LVMH csoport tagja lett miután megvették a céget. A másodpiacon elérhető a Carrera ami a TAG Heuer és a Porsche kollaborációjából lett a márka zászlóvivője. Több mint 130 fajta Carrera létezik így biztosan megtalálod azt ami a legjobban tetszik. Ha esetleg szeretnél egy ízig,vérig verseny órát akkor a Monaco az ideális választás.

 

(A híres fénykép Steve McQueenről ahogy az 1971-es Le Mans forgatásán hordja Monacoját)

 

Omega Speedmaster Date Automatic eladó 929 464 Ft Trusted Seller státuszú  eladótól a Chrono24-en6. Omega

Az Omega 1848-ban alakult egy kis faluban La Chaux-de-Fondsban svájcbban. A 175 éves márkának vannak elérhető vintage modelljei, ilyen például a Speedmaster Date vagy a vele hasonló árban lévő Seamaster Aqua Terra. Érdemes még megemlíteni az 1959-es Pie Pan számlapos Omega Constellationst is. (Szerintem az egyik legmenőbb Vintage Omega)

(Kép: Chrono24)

 

 

7. Breitling

Hasnonlóan idős különálló óragyártó Breitling 1884-ben alakult St-Imerben León Breitling vezetésével. A Breitling sok elérhető órát kínál ezek közül kiemelendő a Chronomat, Avenger és a Superocean Heritage. 

(Kép: Vintage Portfolio)

Top Breitling Chronomat Vintage Automatic Steel Gold | Vintage Portfolio

A bejegyzés trackback címe:

https://onwrist.blog.hu/api/trackback/id/tr8718035690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laci Fater 2023.01.29. 23:20:42

Köszi
Egyre jobbak a cikkek.
Várom a folytatást.
Üdv

OnWrist

Hello! Örülök hogy itt vagy. Azért indítottam ezt a blogot, hogy hasonló hobbista órásoknak és gyűjtőknek egy személyes és közvetlen órás blogot indítsak és tartalmat gyártsak.  Rengeteg inspiráció volt nekem a kronometer.hu (főleg a youtube csatornájuk miatt) és rengeteg más, külföldi youtuber is, ezért a napokban elhatároztam, hogy elszánom magam és életemben először blogot indítok. Az egész motiváció e mögött csak az hogy tartalmat gyártsak arról amivel szeretek szabadidőmben foglalkozni és talán egy jó közösséget összekovácsolni.  Heti posztok várhatóak. :) Instagram: https://www.instagram.com/passtime808/ Youtube: Majd.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása