Két teljesen különböző kronográf egy héten belül!

Ezen a héten a skála két felén elhelyezkedő kronográf került piacra. A Timex Q Chronograph és az Omega Speedmaster SuperRacing. 

Timex Q Todd Snyder 38mm Review - Watch ClickerA Timex egy amerikai márka ami 1854-ben alakult Connecticutban. A márka legtöbb órája quartz ez alól a mai kronográf sem kivétel. A Q széria a jelenleg talán a márka legizgalmasabb felhozatala. Ide tartozik a Q TW2T80700 (Újra kiadott változat) és a TW2V38000UK ami ennek a GMT változata. Illetve kollabban sem maradt el a széria ilyen például a Timex Q Reissue x Todd Snyder.

(Kép: Timex Q Reissue x Todd Snyder. WatchClicker)

 

Q Timex Chronograph 40mm Stainless Steel Bracelet Watch - Timex EUA Timex új kronóját megvehetjük akár fém vagy bőr szíjon is. A tok 40mm átmérőjű és rozsdamentes acélból készül. Ha esetleg fém szíjjal választjuk akkor polírozásban eltér egymástól a tok és a szíj ezzel egy kis kontrasztot alkot a tükörpolírozott tok és a szálcsiszolt szíj. Jelenleg csak fekete számlappal érhető el amin a 3, 6 és 9 óra pozíciójában helyezkednek el a bézs subdialok és egy kisebb dátumablak található a 4 és az 5 órás pozíció között. Az acél lünetta sajnos nem forgatható de az időmérés még így is elég pontos. Az óra nagy előnye a kinézete mellett az, hogy 219 euróért már kézbe vehetjük.

(Kép: Timex)

 

A Timex Q ref: TW2T80700

 

 

A méhecske kaptárja

Ω

Az Omega legújabb Speedmastere talán az egyik legpontosabb is. A fekete-sárga számlap a tíz évvel ezelőtt megjelent aquaterra "Bumblebeenek" állít emléket. A Co-Axial 1999-ben jelent meg és azóta is használt gátlóműve viszont most egy Spirate system került bemutatásra. Ezzel az újítással már a napi 0/+2 másodperces eltolódást tudja elérni az óra kellő finomhangolással. A SuperRacing az első óra mi ezzel a szerkezeti újítással van ellátva és valószínűleg a következő modellek is megkapják majd. Az óra tokja 44.25mm és acél. A dobozban kapunk egy acél szíjat miben egy kar segítségével gyorsan lehet bármiféle eszköz nélkül mikroállításokat végezni a tökéletes méret megtalálásáért és egy számlappal azonos színű nato szíjat is. Hamár a számlapnál tartunk meg kell említeni a hatszög alakú kivágásokat is amik egy méhkaptár mintáját idézi. Kerámia lüetta (tachymetre) is üti a markunkat a szuperpontos szerkezet mellett és itt is van pont a 90-es felett. A hat órás pozícióban található egy dátumablak a két subdial pedig 3 és 9 óra pozícióban helyezkedik el. Az óra 10.400 Svájci Frankért lehet a miénk.

F】 Omega Speedmaster Super Racing With Spirate System

(Kép: FratelloWatches)

The New Omega Speedmaster Super Racing

A csavarral lehet finomhangolni a gátlőművet. (Kép: Hodinkee)

Szerintem az eddigi legmenőbb Speedmaster persze a Snoopy és a Moonswatch után.  

 

Ha meg szeretnéd venni őket akkor az itt lévő linkeken keresztül elérheted.

A Timex Q ref: TW2T80700

Time Q Chronograph 

Timex Q Reissue x Todd Snyder

Omega SuperRacing Co-Axial 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://onwrist.blog.hu/api/trackback/id/tr4518040776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

OnWrist

Hello! Örülök hogy itt vagy. Azért indítottam ezt a blogot, hogy hasonló hobbista órásoknak és gyűjtőknek egy személyes és közvetlen órás blogot indítsak és tartalmat gyártsak.  Rengeteg inspiráció volt nekem a kronometer.hu (főleg a youtube csatornájuk miatt) és rengeteg más, külföldi youtuber is, ezért a napokban elhatároztam, hogy elszánom magam és életemben először blogot indítok. Az egész motiváció e mögött csak az hogy tartalmat gyártsak arról amivel szeretek szabadidőmben foglalkozni és talán egy jó közösséget összekovácsolni.  Heti posztok várhatóak. :) Instagram: https://www.instagram.com/passtime808/ Youtube: Majd.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása