Ezeket a Casiokat válaszd ha nem szereted a G-Shockot!

A G-Shockot mindenki szereti! (vagy nem)

Miért is ne választanánk a G-Shockot, szinte elpusztíthatatlan ütésálló és 200m-ig vízálló és rengeteg funkció található benne mint például iránytű, stopperóra, háttérvilágítás és a lista hosszasan folytatódik modelltől függően
 nem is beszélve arról, hogy szinte semmi törődést nem igényel a tisztításon és elemcserén kívül.

(Forrás: Set-Comp)

A G-Shockot a természet cudar körülményeinek leküzdésére tervezték és ebben jeleskedik is de nem mindenki rajong értük. Talán azért mert nagy és vaskos vagy csak egyszerűen nem jönnek be, de sebaj mert összegyűjtöttem pár Casiót amik alternatívaként szolgálhatnak. Természetesen linkeltem, hogy hol vásárolhatók meg az itt bemutatott órák de nem nehéz dolog beléjük futni hiszen Casiót szinte minden óra-ékszer üzletben találni ha esetleg felpróbálnád élőben.

 

1. A Casio A168WA-1YES.

Az egyik személyes kedvenc órám a 
Casio A168WA-1YES amit iskolába, munkába és bárhova máshova is szívesen felveszek. A maga 38,6 x 36,3 x 9,6-os méretével nem kifejezetten nagy de semmi probléma mert a nagyobb csuklókon is jól megtalálja a helyét. A Casio Vintage családjából származik ugyanis az A161-et 1991-ben dobták piacra.

(Forrás: The Slender Wrist)

A tok nem meglepően műanyagból van ami ezüst színben érhető el. (Ha arany színűben gondolkozol akkor A159WGEA-1EF vagy a A168WG-9EF lenne az ideális választás.) Az üveg hasonlóképpen plexiüveg. A szerkezet quartz. A hátlap rozsdamentes acélból van akár csak a szíj amin egy gyorsállító csúszka található ezért nem lehet a szíjból szemeket kivenni hanem egyszerűen egy lapos keskeny tárggyal állítható. A négyszögletes tokban egy monokróm LCD kijelző foglal helyet ami digitálisan mutatja az időt a napot és dátumot de ez még nem minden mert az oldalán lévő gombokkal állíthatunk stoppert, vagy ébresztőt és a háttérvilágítást. A G-Shockokkal ellentétben sajnos itt csak 30m vízállóságot (cseppállóságot) kapunk. 30m ellenére úszásra nem alkalmas de a kézmosást túléli. A lényeg az, hogy egy olyan órát kapunk 14k-ért amit nem kell félteni mert bírja a strapát, a napi viselést és minden élethelyzetbe illik.

 

 

2. Casio A700WEM-7AEF  még laposabb még négyszögebb.

Szintén vintage területre merészkedünk ezzel az órával. A két óra nagyon hasonló mégis vannak eltérések köztük. A tok szintén műanyag ami ezüst vagy arany színben választható ugyanebből a modellből. Választható acél háló (tokkal azonos színben) szíj vagy a standard rozsdamentes acél illetve szövet szíj (nem nato sajnos) is szóba jöhet. Már sokkal több számlapszín opciónk is van mint például a barna, szürke vagy akár arany. A funkciók itt is ugyanazok mutatja az időt a napot és dátumot továbbá stopper és ébresztő is van benne. A számlap LED és digitális. Azt mondanom sem kell, hogy a szerkezet szintén quartz mint minden más óra ezen a listán. Itt is él a vízállóság de én azért nem tesztelném le.

(Forrás: Pinterest)

 

 

3. Ha mégis úsznál MDV-107-1A2VEF

Ha úszásra használnád vagy csak nem tetszik a digitális arra van megoldás és a Casio MDV-107-1A2VEF az. Az árkategóriájában a legjobb divernek számító óra 200m vízállósággal. A tok 44,2 x 12,1mm rozsdamentes acél. A szerkezet quartz. MDV-106 becenevén a Marlin (a számlapon lévő kardhal miatt) ennek a modellnek az előző generációja de sajnos az új modellekről már lekerült a kardhal motívum. (Ha a Marlin jobban tetszik) A forgatható lünetta szintén acél ami fekete és kék (batman) valamint piros és kék (pepsi) colorwayban kapható. A menetes számlap fekete színben érhető el erősen submarinerre hajazó indexekkel amik a sötétben foszforeszkálnak a mutatókkal együtt. Ezenkívül a légmentes zárásért koronazárat is kapunk és egy dátum ablakot 3 óra pozíciójában. A szíj kaucsuk ami lehetővé teszi az úszást.

(Forrás: Hodinky365)

 

Érdemes tudni, hogy ezt a kaliberű órát még maga Bill Gates is előszeretettel viseli amikor a "The Late Show With Stephen Colbert" című műsorban ezt az órát hordta.

(Forrás: Hodinky365)

 

 

4. Utazol? Nem probléma Casio AE-1200WHD-1AVEF.

Újra visszatérünk a digitális LCD világába a Casio Collection World Time illuminatorral. A tok rozsdamentes acél és egy sokkal viselhetőbb méretben 42 x 13mm. Itt is él a day-date funkció, 24órás al-számlap, ébresztő és egy nagyon elegáns és könnyen kezelhető world time funkció is kézre esik. A szíj rozsdamentes acél ahogy a caseback is de itt már egy sokkal biztosabb tüskezár csatot kapunk. Az egyetlen problémám a  A168WA-1YES- emmel az volt hogy néha kiugrott a csat és leesett a csuklómról az óra, konkrétan egy Burger King közepén rendelés közben. Ezzel nem lesz hasonló probléma (remélem). Itt is megkapjuk a háttérvilágítást és a stoppert.

(Forrás: Pinterest)

 

 

 

 

5. Edifice .

Ha egy kicsit magasabb minőséget szeretnél mint a Vintage Casio vonal akkor Edifice felé kacsints. Az Edifice a szakmai célközönségnek próbál tetszeni ezért sok komplikációval rendelkezik mint például: több számlap, külön riasztók, world time, stb... de ez modelltől eltérő. A választék hatalmas a kronográfoktól a számítógépesített szerkezetekig. A szerkezet a Casio saját Solar powered (Tough Solar) akkumulátoros szerkezetei. Sok órában megvan az atomic timekeeping lehetősége (Az óra rádióhullámok segítségével be tudja állítani magát) és bluetooth csatlakozás is lehetséges bizonyos óráknál.

(Forrás: Set-Comp)

 

Az Edifice a motorsportban is otthonra talált mégpedig a Formula1-ben. Gyakori hogy a svájci luxusmárkák mint a Rolex, Richard Mille, Hublot, Tag Heuer motor és egyéb sportesemények támogatásával, vagy ezeken való reklámmal próbálja elérni vásárlóit. Így tett a Casio is mikor 2016 ban még Scuderia Torro Rosso néven futó ma már Scuderia AlpaTauriként ismert Redbull alapítású F1 csapatot szponzorálta.

 

A régi festésen látható az Edifice logo.

(Forrás: Motorsport.com)

 

 

 

+ A CasiOak a közönségkedvenc.

Oké, oké igen a GA-2100-1A vagy ahogy hívni szoktuk a "Casioak" is egy G-shock DE mégis érdemes megemlíteni mert ha egymás mellé tesszük más G-Shock modellekkel akkor nagy különbséget vehetünk észre.
Például a vastag és széles tok helyett kapunk egy sima és sokkal letisztultabb és jelentősen vékonyabb tokot ami ugyanolyan Poliuretánból készül mit a többi G-Shock és ugyanúgy hozza ugyanazt az ütésállóságot. Szintén quartz és a számlapon találhatunk egy monokróm LCD kijelzőt is amin láthatjuk a Dátumot, Hét napjait, a 24 órás kijelzőt illetve van még benne Öröknaptár, Világidő, Visszaszámláló, Ébresztő. A rozsdamentes acél hátlap csavaros a könnyű elemcserért. Rengeteg színben választható és ha az ember veszi a fáradtságot akkor aftermarket modokkal az egész tok és szíj fémre cserélhető. A számlap felett kristályüveg található és 200m-ig vízálló.

(Forrás: Watchfinder)

Miért CasiOak?

Mert az óra lünettáján az Audemars Piguet Royal Oak-hoz hasonló 8 szögletű forma látható ezért a CasiOak szellemes becenév kézenfekvő. Azóta a sorozatnak sok különkiadása van.

 

(Forrás: IFL Watches itt meg is vehető ez a rainbow CasiOak)


A bejegyzés trackback címe:

https://onwrist.blog.hu/api/trackback/id/tr10018025754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

OnWrist

Hello! Örülök hogy itt vagy. Azért indítottam ezt a blogot, hogy hasonló hobbista órásoknak és gyűjtőknek egy személyes és közvetlen órás blogot indítsak és tartalmat gyártsak.  Rengeteg inspiráció volt nekem a kronometer.hu (főleg a youtube csatornájuk miatt) és rengeteg más, külföldi youtuber is, ezért a napokban elhatároztam, hogy elszánom magam és életemben először blogot indítok. Az egész motiváció e mögött csak az hogy tartalmat gyártsak arról amivel szeretek szabadidőmben foglalkozni és talán egy jó közösséget összekovácsolni.  Heti posztok várhatóak. :) Instagram: https://www.instagram.com/passtime808/ Youtube: Majd.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása