Ezeket a microbrandeket érdemes szem előtt tartani!

Microbrand?

A microbrand egy olyan márka amit  egy kis léptékű gyár állít elő piaci réseket megcélozva. Ezek a  legtöbb esetben órák (ékszerek), hangszerek vagy akár autók is lehetnek. Azokat nevezzük microbrand óráknak amiket egy különálló cég (nem tagja egyik óracsoportnak sem pl.Richemont, LVMH, Swatch) állít elő és évente 300-2000 órát gyárt. 

Sokak számára ezért lehet vonzó egy olyan órát hordani ami nem egy mainstream márka. Ha úgy érzed hogy téged is vonz ez a vonal akkor összegyűjtöttem pár microbrandet amiket szerintem érdemes lecsekkolni. 

1. Baltic
A Baltic egy francia eredetű márka erős vintage jellegű vérvonallal. 2017-ben alakult egy sikeres közösségi finanszírozási projekt végeredményként. A márka nagy előnye, hogy nincs kifejezett kereskedelmi stratégiája és egyenesen a vásárlónak adják el az óráikat. Az alkatrészek Hong Kongból érkeznek, az egyéb tartozékok olaszországból és franciaországban kerülnek összeszerelésre. A választék eléggé limitált de szinte mindig elérhető és szerintem jól néznek ki.(Baltic katalógus)

Amit érdemes kiemelni az egyik legismertebb kronográfjuk a Bicompax amit egy Seagull ST1901 éltet. Ezt a szerkezetet a Sea-Gull 1963-as modellből ismerhetjük amit a kínai légi erő előszeretettel használ. A Bicompax nagytestvére a Tricompax helyet követel a listán. A Tricompaxot egy Sellita SW510-M hajtja de itt már kapunk egy forgatható lünettát is. 

(Kép: SJX Watches

 

Baltic MR01 Salmon Accessible Calatrava-style Micro Rotor Watch Review

 

Helyet érdemel itt  az MR01-es ami egy Hangzhou CAL5000a micro-rotoros szerkezetre épül 42 órás járástartalékkal és small seconds subdiallal a 7 órás pozícióban.

 

(Kép: Monocrome Watches)

 

HMS 002 Silver - Baltic Watches

 

Még egy említésre méltó óra a felhozatalból a HMS002 amit a japán Miyota 8315 szerkezet ketyegtet. A számlap monokróm de mégis bicolor hatást kelt a különböző kidolgozású felületei miatt.

            (Kép: Monocrome Watches)

 

 

2. Brew
Hasonlóan fiatal márkával ismerkedhetünk meg amit Jonatahan Ferrer alapított 2015-ben Brew Watch Co. néven New Yorkban. A márka életében nagy szerepet játszik a kávé amire a név is utal ugyanis az ötlet a cég megalapításához egy kávézóban jött így a kávézás hagyománya a későbbiekben beleintegrálódott a cég filozófiájába és design nyelvezetébe. Ennek ékes példája a Metric Retro Dial kifejezetten a kávéfőzésre irányuló designja egy minimalista, retro kinézetet ad az órának. A 9 és 10 óra pozícióban elhelyezkedő subdial 10 másodperces intervallumokra oszlik így könnyen mérhető egy eszpresszó lefőzési ideje ami kb. 20-35 másodperc. (A weboldalon is kiírják de azért rá google-eztem biztos ami biztos.) A 6 órás pozícióban is van egy small seconds subdial. A szerkezet quartz és az óra 50m-ig vízálló. 

(Kép: Hodinkee)   

The Candy Sweet Brew Metric Choronograph



3. Christopher Ward

A Christoper Ward egy kettős állampolgárságú angol és svájci óragyár amit Christoper Ward, Mike France és Peter Ellis alapított 2004-ben. A kettős állampolgárságot az angol tervezés és svájci véghezvitel adja. Amiért most felkerültek a listára az a legújabb húzásuk a Bel Canto. Az óra közel 4000 euróba kerül és már előrendelhető. Az FS01-es szerkezet (nem összekeverendő a Miyota FS01-el) egy Sellita SW200-1 alapra épül. Az óra különlegessége a "Sonnerie au Passage" komplikáció ami minden órában egy egyedi haranghangot ad ki egy ütő segítségével, hasonlóan egy minute repeaterhez. Ha ennél hétköznapibbra vágyunk akkor is érdemes a  Christopher Wardnál körülnézni mert a Búvár, a Field és a GMT órafelhozataluk is figyelemre méltó. 

(Kép: WatchPro)

Christopher Ward's £2,995 Chiming Watch Sells Out On Day One

 

4. Monta
A márkát Michael DiMartini alapította, központja St. Louis, Missouriban található de az amerikai eredetű microbrand svájcban gyártja óráit. A Monta 2016-ban mutatta be először az első óráját az Oceankinget. Sok új feltörekvő óragyártó szeretne kitűnni a versenytársai közül, de a Monta elhatározta, hogy az óragyártás hagyományai alapján készíti el az óráit amivel a konkurencia felé emelkedik.

 

 

Az óra amit kiemelnék a Monta Triumph. A 38,5mm tokban van egy Monta Caliber M-22. A szerkezet járástartaléka 42 óra és 150m-ig vízálló. A Triumph volt a Monta második órája ami a 2017-es Baselworld-ön debütált. A sunburst számlap könnyen olvasható és a zafír kristályüveg tükröződésmentes.

(Kép: Pinterest)

 

 

 

 

5. Farer

 Különálló óragyártóként 2015-ben Angliában megalakult a Farer Stuart Finlayson, Jono Holt, Ben Lewin és Paul Sweetenham vezetésével. Szintén kettős állampolgárságú márka amit az angol design és a svájci kivitelezés hoz összhangba. A legtöbb órájuk ETA szerkezeteket használ.

A Farer Markham Albert Hastings Markham után kapta a nevét. A worldtimert egy ETA 2893-1 szerkezet hajt 48 órás járástartalékkal egy 39mm-es tokban ami 100m-ig vízálló.   

 (Kép: Pinterest)

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://onwrist.blog.hu/api/trackback/id/tr3718030722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

OnWrist

Hello! Örülök hogy itt vagy. Azért indítottam ezt a blogot, hogy hasonló hobbista órásoknak és gyűjtőknek egy személyes és közvetlen órás blogot indítsak és tartalmat gyártsak.  Rengeteg inspiráció volt nekem a kronometer.hu (főleg a youtube csatornájuk miatt) és rengeteg más, külföldi youtuber is, ezért a napokban elhatároztam, hogy elszánom magam és életemben először blogot indítok. Az egész motiváció e mögött csak az hogy tartalmat gyártsak arról amivel szeretek szabadidőmben foglalkozni és talán egy jó közösséget összekovácsolni.  Heti posztok várhatóak. :) Instagram: https://www.instagram.com/passtime808/ Youtube: Majd.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása