A legdrágább órák amiket vehetsz!

Nem ritka ha egy komplikált svájci óráért akár egy kisebb vagyont is ki kell adni. Megfizetjük a komplikációt, a márkát, a mesteri munkát és éljárásokat illetve azt ha nemesfémből vagy ritka anyagokból készül az óránk de mégis mi kerülhet ilyen sokba a világ leg luxusabb óramárkáiban ? Erre mindenki maga dönti el a választ van aki azért vesz drága órát mert egy mérnöki mestermű vagy mert a családjában akár hozzátartozóknak is volt már ilyen órája, az indokok listája végtelen. Ezért összegyűjtöttem a világ legdrágább óráit. Igen vannak egyedi darabok amikből csak egy vagy nagyon limitált példányszám készült és ezért kell egy ház árát adni érte ezért olyan órákat akartam összeszedni amivel találkozhatunk akár Chrono24-en is.

(Ez a lista szürkepiaci online alkalmazások segítségével készült.) (A gyári általában olcsóbb csak azt szinte lehetetlen megvenni a hosszú várólista és amúgy is kevés darabszám miatt.) (Nem biztos hogy az árak pontosak mivel a piac gyakran változik.)

 

Felülünk a hype vonatra.

 

Patek Philippe Nautilus 3700/5980/5711/5811

A Patek Philippe a svájci óraipar egyik nagy ékköve ezért nem túl meglepő, hogy az órák jóval többért mennek a szürkepiacon mint a gyártó által meghatározott ár, de mégis mennyire drága mulatság ez? A Nautilus erre az egyik legjobb példa. Az 1976-es megjelenésű Gérald Genta által tervezett 5711 volt az első Nautilus. Ez a dizájn most éli a reneszánszát ezért ma számos különböző komplikációjával találkozhatunk de a legdrágábbak 3700/5980/5711/5811. Egy 5711 40 és 80 Millió forint között mozog míg egy 3700 megütheti a 100 milliót is. 

How To Buy A Patek Philippe Nautilus Reference 5711

 (Kép: Hodinkee)

 

Audemars Piguet Royal Oak Perpetual Calendar 

A második a "hétköznapi" nagyon drága órák listáján a Royal Oak amit szintén Gérald Genta tervezett és 1972-ben került piacra az első 1000db 5402ST hivatkozási számmal. 

Most az "elérhető"(nem az) legdrágább Royal Oakok közé tartozik a Perpetual Calendar (ököknaptár) komplikációval rendelkező darabok amik 50-100 Millióig terjednek de a ritkább darabok meghaladják ezt, a kerámia darabok pedig a 200 Millión is átlépnek.

Hands-On - The Blue Ceramic AP Royal Oak Perpetual Calendar 26579CS(Kép: Monochrome Watches

 

Vacheron Constantin Overseas 

Vacheron Constantin Overseas - 4500V/110A-B1281996-ban került piacra miután az 1980-as évek végén a Vacheron Constantin 222 gyártását felfüggesztették és azonnal a Vacheron rajongók kedvence lett. Most egy Overseas komplikációtól függően 6 és 12 Millió között mozog de a ritkább példányok 60-100 milliót is karcolják.
Richard Mille RM 011 ára a Chrono24-en
Richard Mille RM 011
Szinte bármelyik Richard Mille-t írhattam volna mert a legtöbb egy berendezett ház ára de nekem a 011 áll a szívemhez a legközelebb. Egy RM 011 ára most 100 Millió felett van.
(Kép: Chrono24)
Review: Roger Dubuis Excalibur Spider Carbon | Watchfinder & Co.
Roger Dubuis Excalibur
A 2005-ben készült Excalibur hamar nagy sikereket aratott és rengeteg változata van egészen a double tourbillonig ezért az árak modelltől függőek.
 
Mb&f Legacy Machine
A 2011-ben készült Legacy Machine 1 valóban megragadja az Mb&f esszenciáját egészen az LMX-ig. Mint minden Mb&f órában ebben is megvan ez a futurisztikus kinézet de mégsem azért mert egy extravagáns tokban van mint a HM6 vagy HM9 hanem mert kerek, klasszikus és openworked.
MB&F Legacy Machine Perpetual Titanium - LM Perpetual TI - Hands-On (Specs  & Price)

A bejegyzés trackback címe:

https://onwrist.blog.hu/api/trackback/id/tr2418063922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

OnWrist

Hello! Örülök hogy itt vagy. Azért indítottam ezt a blogot, hogy hasonló hobbista órásoknak és gyűjtőknek egy személyes és közvetlen órás blogot indítsak és tartalmat gyártsak.  Rengeteg inspiráció volt nekem a kronometer.hu (főleg a youtube csatornájuk miatt) és rengeteg más, külföldi youtuber is, ezért a napokban elhatároztam, hogy elszánom magam és életemben először blogot indítok. Az egész motiváció e mögött csak az hogy tartalmat gyártsak arról amivel szeretek szabadidőmben foglalkozni és talán egy jó közösséget összekovácsolni.  Heti posztok várhatóak. :) Instagram: https://www.instagram.com/passtime808/ Youtube: Majd.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása